perjantai 4. lokakuuta 2013

Aaltosenkatu.

Tässä taas on niin kaikkea. Ehkä päällimmäisenä mielessä näin ruokavalion ja syömisen kannalta tämä Docventuresin haaste: Lihaton lokakuu. Se otettiin täällä Rauhaniemen betonilaatikossa innolla vastaan.
Eilen käytiin oikein Kalevan Prismassa hakemassa gourmetta jääkaapin täydeltä. Parille päivälle mä väänsin itselleni kukkakaali-parsakaali-gratiinin ja puolukka-raejuusto-salaatin. Hessu itselleen sitten kasvislasagnen paprikasta, tomaatista ja jalapenoista. Ja hyvillä mielin niitä syödään. Hyvää on.
Luulisin että tämä Lihaton lokakuu osottautuu vähän järkevämmäksi kokeiluksi kun se karppaaminen. Tokihan punanen liha on ollut käyttökiellossa -joitakin poikkeuksia lukuunottamatta- jo jokusen vuoden ajan, mutta nyt myös kana, kala ja kaiken maailman äyriäiset jää lautasen ulkopuolelle.
Siinä on vaan yksi ongelma: Tykkään vain harvasta kasvisruoasta. Esimerkiksi soija. Sellanen soijarouhe vielä menee, jos se vaan ei ole liian märkää, mutta ne muka-kanalta-maistuvat-palaset on kuvottavia ja tuntuu kun söisi pyyhekumia. Sitten pavut.. geez. Sellaset pavutpavut, ei pavun palko. Sain pavuista tarpeekseni kahden viikon mittasella Englannin-visiitilläni. Ei papuja kiitos.
Joten nyt apuja! Mitä ihmettä söisin tämän Lihattoman lokakuun ajan? Linkkivinkit ja reseptit kelpaa ja ovat haluttuja.

Ps. Suosittelen Lihatonta lokakuuta kaikille!

1 kommentti:

  1. Tykkäätkö aurajuustosta? Aurajuustoporkkanat on herkkua :) Ja itsellä on ollut tämän kesän joku kesäkurpitsa kausi meneillään.. kaiken lisukkeena olen suunnilleen syönyt kesäkurpitsa-paprika-sipulipaistosta, aivan tajuttoman hyvää (pilkotaan vain kasvikset ja pyöräytetään pannulla öljyssä). Mitähän muuta.. Pinaattilettuja ja perunasalaattia, herkkusienipastaa (keitä pasta, lisää joukkoon ruskistettuja herkkusieniä+kasviksia ja kermaa sekä mausteita), munakasta erilaisilla kasvis-/juustolisukkeilla... Riisinuudelit ovat myös hyviä kasvisten kanssa kun lorauttaa soijakastiketta joukkoon. Lisukkeeksi sitten raejuustoa, että saa sitä protskuakin ja välipalaksi suosittelen erilaisia rahkoja :)

    Itse en tässä haasteessa ole mukana, mutta sinällään tiedän ettei se todennäköisesti tekisi minulle tiukkaakaan, muuten kuin leivänpäällisten suhteen :D Voisin tarvittaessa elää varmaan pelkällä riisipuurolla, makaroneilla ja leivällä helpostikin yhden kuukauden.

    Ainiin ja blogini löytyy nykyään myös Facebookista: http://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

    VastaaPoista

asiantuntijalausunto