maanantai 31. lokakuuta 2011

1. ruoka-arvio

SEMPER
TREAT
22g


 FAKTAT
Ainekset: Hiutaleet (riisi, maissi-, riisi- ja hirssijauho) maitosiirappi, sokeri, hedelmät ja marjat 6,7% (vadelma, vadelma- ja omenatäysmehu, omena), kaakaovoi, maitojauhe, kasviöljy, kaakaomassa, kosteudensäilyttäjä (sorbitoli), fruktoosi, fruktoosisiirappi, emulgointiaine (soijalestiini), aromit, suola, hyytelöimisaine (pektiini), happamuudensäätöaine (sitruunahappo). Suklaata 18%.

Ravintosisältö /100g:
Energiaa: 1650kJ/376kcal
Proteiinia: 4g
Hiilihydraatteja: 74g (sokereita ei merkattu)
Rasvaa: 9g (tyydyttyneitä rasvahappoja ei merkattu)

Sitten siellä sanotaan pienellä että: "Tuotteen viitteelliset päivänsaanti -tiedot (GDA) löydät kotisivuiltamme http://www.semper.fi ja kyllähän sieltä löytää aikamoisen selostuksen "Semper, viljapatukasta". Kuitenkaan mitään tietoa kuitu- ja vitamiinimääristä ei löydy, ja yhtä epäselväksi jää tuotteen valmistusmaa. Siksi pistinkin kyseiselle sivustolle viestiä, josko sieltä vastattaisiin...

VERTAILU
Vertailukohteena toimii
Rainbow; Jogurtti-mansikka myslipatukka 33g
Ravintosisältö/100g:
Energiaa: 1730kJ/410kcal
Proteiinia: 6,4g
Hiilihydraatteja: 65g josta sokereita 34g
Rasvaa: 13g josta tyydyttyneitä rasvahappoja 9,2g
Ravintokuitua: 4,2g
Natriumia: 0,2g
Kuten voi huomata, tähän "maanmainioon" Rainbow-tuotteeseen on sentään merkattu kunnolla mitä kaikkea ravintosisällössä kuuluukin olla, eikä siinä olla menty siitä kohtaa missä aita on matalin, niinkun Semperillä.

ARVIO
Ongelmallista tässä tuotteessa on se, että se on hyvää, ehkä liiankin hyvää. Tuntuu että niitä vois vetää loputtomasti, eikä ikinä kyllästyis, mutta kun miettii kuitenkin hetken aikaa, niin eihän ne kovin terveellisiä ole.
Äidin tuomio gluteenia sisältävästä tuotteesta:
"Ei tavallaan makeeta, mutta joku sellanen ihmeellinen... No.. Joo. Ehkä toi jogurtti sopi siihen."
Oma tuomio gluteenittomasta tuotteesta:
Se on tosi makea, ihan kun olis hunajaa valutettu päälle. Suklaa maistuu, vaikkei sitä ole paljoa. Patukka on hyvää kun se ei ole liian kova, muttei myöskään lötköpötkö. Arvosanaks tuotteesta (vaikea tehtävä kun on ensimmäinen tuotearviointi...) antasin varmaan oikeestaan 9.

 Kyllä nämä keliaakikolle kelpaa!

2 kommenttia:

asiantuntijalausunto