perjantai 15. maaliskuuta 2013

Pyynikintori 5

Heinätori - upeeta!

Nimittäin olin siellä jokunen tovi sitten syömässä, isoäiten uurnanlaskun jälkeen. Ja wau. Voin sanoa, voisin oikeestaan huutaa koko maailmalle, että: KELIAAKIKOT MENKÄÄ SINNE SYÖMÄÄN!

Ruoka oli aivan huikeeta. Ja vaikka vaihtoehtoja listalla oli melko vähän, niin tarjoilija oli kyllä erittäin ystävällisesti apuna selvittämässä että mitä voi syödä ja mitä voidaan muutella niin että sitten voi syödä.

Alotetaan siis aivan huikeasta ruokalistasta:

Tilauksia tehdessä mun eteeni tuotiin leipää. Eri leipä, voi ja suola kun kaikille muille. Tarjoilija meinaan oli sen verran viisas, että osas tuoda gluteenittoman leivän ihan ilman pyytämistä. Upeeta palvelua! Ja oli muuten sairaan hyvää leipää...
Alkupalana söin metsäsienikeittoa. Asiaa tulee tarkastella siltä kantilta, että inhoan sieniä. Mutta se oli aivan upeeta. Se oli täydellistä, kermasta, pehmeetä, samettista...
Tarjoilia osas vielä lisäksi kertoo, että on viime kesän ensimmäisistä kanttarelleista tämä mun keittoni.


Pääruoaksi otin härkää. Kyllä, se on punaista lihaa. Mutta tosiaan en mistään "hei-en-tahdo-syödä-pikku-possu-parkoja" -syystä vältä punasta lihaa, vaan koska se yleensä aiheuttaa ruoansulatusongelmia. Joten välillä, kun jotain oikein mehukasta sattuu kohdalle, niin kyllä syön - ulkomailla myös jos ei muuta ole. Kuitenkin possunlihaa vältän aina niin pitkälle kun mahdollista, koska se on yksinkertasesti varsin pahaa.

Asiaan! Meinaan jälkiruokaan! Mmmmmhgrrh.... Mun herkkua, meinaan rakastan Créme brûléeta.
Ja tosiaan siinä päällä olevat, marinoidut marjat on lakkoja, namnam.


1 kommentti:

  1. Kiitti vinkistä, tätä vois kokeilla joskus, oonkin etsiskellyt Tampereelta uusia (siis itselle vielä tuntemattomia) keliaakikolle sopivia ravintoloita :) Hyvältä näyttää noi ruoat, nam!

    VastaaPoista

asiantuntijalausunto