torstai 12. tammikuuta 2012

Ruokavalio.

 HUOM! Pahoittelen kielenkäyttööni seuraavassa tekstissä.

Nyt on sellanen vitutus ettei kukaan arvaa. Tulin hammaslääkäristä ja luin hesarin mobiililehteä, kunnes törmäsin artikkeliin
ja saman tien ajattelin, että voi helevetin vittu.
Mitä helvettiä?

Ihmiset hei, herätkää!! Kukaan, ja nyt painotan todellakin ei kukaan halua noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Annanko muutaman hyvän syyn miksei?
1. Se on vaan niin helvetin kallista. Keliakialiiton lehdessä luki että nykyään gluteenitonta ruokavaliota noudattavat maksaa ruoastaan kuussa n. 68€ enemmän kun nuormaalia ruokavaliota noudattavat.
2. Gluteenitonta ruokaa ei aina ole saatavilla. Ulkomailla matkustelu ja vierailla käynti tuottaa aina tuskaa.
3. GLUTEENITON RUOKA ON SUURIMMALTA OSIN MAUTONTA/PAHAA.
4. Antakaa meidän, joidenka on pakko, kärsiä siitä. Ihan niinkun South Parkin jaksossa jossa kaikista miehistä tuli metroseksuaaleja koska se oli niin in, mutta homot alkaakin tuntea ittensä vaan tylsiks, ihan niinkun ne olis massaa. 

EI KÄY. En suostu siihen, että kun MENKÄÄ KOLOONNE!17-vuotta oon keliakin kanssa tapellu, noudattanu ruokavalioo ja kärsiny sen takia, niin nyt jotkut helvetin ihmiset, MUOTISYÖJÄT alkaisglutenittomaan ruokavalioon.
MENKÄÄ KOLOONNE!

Ja kyllä, olen vihainen. Mitä tää tarkottaa? Ihmiset joilla ei oo allergioita, ei sairauksia, ei vittu YHTÄÄN NIIN MITÄÄN, karppaa tai seuraavaks ehkä gluteeniton ruokavalio?
HERÄTKÄÄ!

Mä oon lopen kyllästyny kaikkiin karppajiin ja kaikkiin jotka vaan sählää ruoan kanssa, ja varsinkin siihen että telkkarista tulee vuoron perään mainoksia ummetuslääkkeistä ja niistä helvetin ruoansulatusjugurteista. Haluatteko laihtua? Kehon kuntoon? Vatsan mukavasti toimivaks?
Mä annan muutaman neuvon:

HARRASTAKAA LIIKUNTAA
SYÖKÄÄ SÄÄNNÖLLISESTI
SYÖKÄÄ LAUTASMALLIN MUKAAN
JUOKAA PALJON VETTÄ
ja yrittäkää olla vähemmän säälittäviä mun silmissä, sillä mä jos kuka tiedän mitä tarkottaa ruokavalio

gluteeniton ja laktoositon ruokavalio, joka ei sisällä punasta lihaa
 Että menkää ihmiset kotiin kasvaan.

6 kommenttia:

 1. Ymmärrän että vituttaa, mutta ihan suotta haukut muita (esim. karppajia) ruualla leikkijöiksi. Kai tiesit että todella moni on saanut apua juuri niihin sairauksiinsa nimenomaan esim. karppaamalla? Ja että monella tuo lautasmallin mukaisesti syöminen ei sovi vaikkei olekaan just samaa ongelmaa kuin sulla.

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä. Itselläni todettiin keliakia vajaa vuosi sitten ja joskus tuntuu että pitäisi itsekin selitellä: "Mulla on oikeasti sairaus, en yritä pelkästään olla muodikas".

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista kaikille - ja sinulle, 2. anonyymi: Tiedän kyllä että monet "harrastaa" ruokavalioita ihan terveytensä vuoksi, niitä en tässä tekstissä dissaa, vaikka se ehkä hieman epäselväksi jää. Ystäväpiiriinkin kuuluu tällasia karppaajia, mutta kyseinen pään-aukominen onkin tarkoitettu niille, jotka harrastaa ruokavalioita ns. muodin vuoksi.

  VastaaPoista
 4. Se uskomaton tunne (näytin :O tolta) kun luin ton et , JOKU HALUAA IHA VAPAAEHTOSESTI GLUTEENITTOMAN RUOKAVALION. Ei helvetti näitten ihmisten kanssa. Naurettavaa porukkaaa. Sulla on syytä olla vihanen, jos kerta määkin oon. Tai no, oon lähinnä järkyttynyt ja nauran koska.... mitä idiotteeja meillä tässä maailmassa nykyään onkaan. Voi luoja! Raivoa rauhassa, sulla on siihen täys oikeus!

  VastaaPoista
 5. Thanks Late super KIMMOsta kommentista :'DD Nyt oon jo rauhottunu, ja häpeen niitten ihmisten puolesta vaan tolkuttomasti. Ja nauran.

  VastaaPoista

asiantuntijalausunto