sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Keskisentie.

Huh huh. Joulu ja uusvuos on menny ja kohta alkaa taas koulu. Ajattelin pölötellä joulun vietosta keliaakikkona.

No mitä sitä kertois? Ehkä voisin selittää miksei joulu ole mulle henkilökohtasesti kovin mieluinen.
En pidä jouluruoasta. Laatikot... Yh. Oon maistanu kyllä perunalaatikkoo, mutta sekin oli aika karua. Tänä vuonna sitten päätettiin ettei osteta mua varten gluteenittomia laatikoita, paitsi maksalaatikkoa oli ja sitähän mä syönkin. Rosolli on myös mun epä-kaveri. Joten jouluna kittaan naamaan kalaa niin paljon kun mahollista. Lohta, sinaappisilakoita, mätiä... Namnam. Perunaa syön kanssa paljon. Ja juustoja. Onko parempaa kun juustot? No ehkä, mutta rakastan juustoja, ja jouluna niitä tuli syötyä vähän liikaa.
Tietysti joulupöytään kuuluu kinkku. Ja ehhehee, mähän mainostan etten syö punasta lihaa. No niin no, sehän johtuu siitä, että maha voi paremmin jos en syö sitä, mutten myöskään ole asenteella "en-voi-missään-nimessä", koska keliaakikkona on vaan niin vaikea välillä löytää kasvisruokaa. Joten kinkkuakin maistoin - enkä tykännyt taaskaan. Kuitenkin urhoollisena yritän syödä ja maistella kaikkea joulupöydässä, vaikkakin kaikki huomaa että loppujen lopuksi 80% kaikesta mitä söin oli kalaa/perunaa/juustoja. Hmmh, tällasta.
Sitten rakastan kaikkia konvehteja. Tai no en :'DD Tykkään muutamista,  ja varsinkin jos mukana on marmeladia. Tai oikeestaan kaikkia jouluherkkuja. En ehkä pipareita, paitsi homejuuston kanssa. Mutta tänä vuonna äite osti mulle sellasen gluteenittoman piparkakkutaikinan pakkaseen. Ja koska en kovinkaan oo koskaan innostunu pipareista, päätin sitten salaa syödä sitä taikinaa. Ja joulupäiviin mennessä sitä oli jäljellä alle kämmenen kokonen nökäre. Kuka lienee, hiiri mussuttanut mun taikinat... Joulu suju kuitenkin ongelmitta ruokailun - ja kaiken muunkin osalta.

Uusvuos olikin sitten vähän erilainen, koska pöytää ei pistetty koreaks kalleilla juustoilla ja kaloilla ja kaikella, vaan ruokana oli tortilloja ja mulle Santa Marian tacoja, koska ne on gluteenittomia, ja oikeestaan tosi hyviä :'DD Yhessätuumin porukalla pistettiin jauhelihaa, salaattia, tomaattia, ananasta ja niitä kastikkeita (en tiedä mitä ne on, kun en käytä). Ja sitten oli sipsejä ja Ansku toi ranskanpastilleja, ja uusvuoskin meni (mun osaltani) täysin oksentelematta. Jee jee!

Ja nyt elämä jatkuu taas, koulu alkaa, tanssi, teatteri ja kaikki. Joten so long, suckers <3


Sitä vaan vielä, että jos jollekin tulee jotain jutunjuurta, niin ehdotelkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

asiantuntijalausunto