tiistai 15. marraskuuta 2011

3. ruoka-arvio

SEMPER
SQUARE


FAKTAT
Ainekseti: Vehnätärkkelys, vesi, siirappi, tattarijauho, omenakuitu, hiiva, hapanjuurijauhe 1,8% (quinoa, riisi, hapate), kasviöljy (rapsi, palmu), sokeri, sakeuttamisaineet (E412, E415, E464), sokerijuurikaskuitu, nostatusaineet (E503, E575, E500), suola, kivennäisaine (rauta), vitamiinit (tiamiini, riboflaviini, B6, niasiini, foolihappo).

Ravintosisältö/100g
Energiaa: 1200kJ/280kcal
Proteiiniä: 2,5g
Hiilihydraatteja: 55g (joista sokereita 10g)
Rasvaa: 7g (josta tyydyttyneitä 0,8g)
Kuitua: 7g
Tiamiini: 0,2mg
Niasiini: 2,mg
B6-vitamiini: 0,21mg
Foolihappo: 30ug
Natrium: 400mg (vastaa suolaa: 1g)
Rauta: 5mg

Netistä http://www.sempergluteeniton.fi/tuotteet/leivat/square-hapanpalaset löytykin sitten kunnon tiedot - kerrankin.

VERTAILUTässä kohtaa laitoin googleen hakusanaksi "hapanleipä" ja mikään valmistaja ei pompannut esiin. Äää, mistä vertailukohde? Tässä kohtaa todellakin iski palleaan se tieto, ettei mulla ole hajuakaan mistään "normaaleista" leipomoista, muuta kun tiiän että Vaasan ruispalat on varmaan Vaasan leipomolta. Muuten en tiiä mitään. Yritin kuitenkin kattoo, niin tuolla Semperin sivuilla monet hehkutti että tässä on "gluteeniton ruisleipä" ja muuta tällasta.ARVIO
Nonni. Siis tämä vertaus "gluteeniton ruisleipä"... voin kuvitella. Tiedän meinaan tasan tarkkaan mille ruisleipä, mämmi ja olut haisee - kaikki samalle ja yhtä kamalalle, ja niin maistu tämä leipäkin. Kun on koko ikänsä syöny ns. mautonta gluteenitonta leipää, nini tollanen hapanleipä jossa makuja löytyy ainakin 200 erilaista, todellakin räjäyttää aivot (ja tässätapauksessa vatsalaukun myös). Ei siis muuta kun kuus siivua juustoa päälle ja litra maitoa kyydissä, niin kyllä tän alas saa.
Ja tällasena Semper esittelee leivän:


että on se inasen herkumpi tossa. Mutta vaan inasen...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

asiantuntijalausunto